Stichting Repair Cafés de BEL

Ook Blaricum heeft nu een Repair Café

Blaricum, 11 januari 2014

Het Repair Café Blaricum heeft j.l. zaterdag 11 januari z’n aftrap gehad. De officiële opening in de Malbak werd verricht door wethouder Lia de Ridder. Zij benadrukte het belang als ontmoetingsplaats voor Blaricum en tevens het belang voor de duurzaamheid van de samenleving. Ook het behoud van vakmanschap en overdracht van kennis werd daarbij vermeld. Felicitaties waren er voor de initiatiefnemers, de vrijwilligers en voor Versa Welzijn. De lokale zender 6FM gaf ook aandacht aan deze Blaricumse activiteit tijdens hun programma ‘ochtendhumeur’ aan de hand van een interview met de coördinator van het Repair Café Rob Maissan.

Het koude natte weer was niet bevorderlijk voor veel bezoekers, maar toch werden er nog een aantal spullen nagekeken en gerepareerd. Een staande lamp, eigenlijk bedoeld voor de vuilverwerking, werd toch gemaakt en dat scheelde discussie over de aanschaf van een nieuwe lamp. Of een dierbaar oud speelgoedpaard waarvan de benen weer sterk gemaakt werden. Zelfs een radio uit de 60’r jaren, nog met lampen, werd weer aan de praat gebracht.

Het volgende café staat nu gepland voor 8 februari van 10.00 tot 13.00 wederom in de Malbak, waar een 10-tal vrijwilligers weer klaar staan om huishoudelijke producten en ook kleding na te kijken en te repareren. Meer informatie is te lezen op de website van het café op www.repaircafeblaricum.nl

Red. RoMa