Stichting Repair Cafés de BEL

Repair Café Eemnes is geopend

Zaterdag 15 november jl. is het Repair Café Eemnes feestelijk geopend.

De opening in het wijkcentrum De Bongerd werd verricht door de wethouder-loco burgemeester van Eemnes de heer J.G. den Dunnen.

De eerste bezoekers dienden zich reeds om 10.00 aan en konden direct worden geholpen door het team van enthousiaste reparateurs.

De genodigden en belangstellenden die in grote getale aanwezig waren werden getrakteerd op koffie met gebak en konden kennisnemen van het grote arsenaal gereedschappen waarmede de reparateurs de aangeboden problemen te lijf gaan.

Wethouder jan den Dunnen kijkt toe hoe dit gefikst wordt

Het doel van het Repair Café is kapotte huishoudelijke apparatuur en kleding een tweede leven te gunnen. Vaak worden defekte apparaten te snel weggegooid hetgeen ten koste gaat van het milieu. In vele gevallen kunnen de problemen op eenvoudige wijze worden opgelost waardoor de apparatuur weer een tijd mee kan.

De reparaties worden in principe kostenloos uitgevoerd. Wel wordt een vrijwillige bijdrage in de daarvoor bestemde box op prijs gesteld. Eventueel te vervangen onderdelen dient u zelf mee te brengen.

Het Repair Café Eemnes maakt deel uit van de Stichting Repair Cafés de BEL waar onder ook de Repair Cafés Laren en Blaricum vallen.

Het Repair Café Eemnes wordt elke derde Zaterdag van de maand gehouden in het wijkcentrum De Bongerd. De eerstvolgende sessie is dus 20 december. De openingstijd is 10.00 uur en loopt tot 13.00 uur. Na 12.30 uur worden geen reparaties meer aangenomen.

Het Repair Café Eemnes wordt ondersteund door Versa Welzijn.

Nieuwe vrijwilligers zijn altijd van harte welkom.

 

red. H. Eijlers PR Stichting repair cafés de BEL