Stichting Repair Cafés de BEL

Lintje voor Henk Eijlers

Voor al zijn vrijwilligerswerk, zoals 25 jaar organist in de Grote Kerk van Naarden, organist in Eemnes, zijn activiteiten voor ouderen, lezingen met Versa Welzijn en al sinds 2013 voor de Repair Café’s van Laren, Blaricum en Eemnes, heeft Henk Eijlers vandaag een Orde van Oranje Nassau gekregen.

In 2013 is een initiatief ontplooid om een Repair Café voor Laren NH te starten. Naast locatie en middelen was een groep enthousiaste vrijwilligers één van de bouwstenen om dit succesvol uit te voeren.

Eén van de eerste vrijwilligers was Henk Eijlers, die via z’n kennissenkring van de vroegere kringloop Laren van dit initiatief had gehoord. Henk was direct bereid om de post van penningmeester in het 5-tallige bestuur te gaan bekleden en de daarmee gepaard gaande geldstromen te beheren.

Naast het penningmeesterschap zorgt Henk tevens voor alle maandelijkse PR activiteiten van de 3 Repair Cafés en onderhoudt contacten met alle media en de betrokken coördinatoren van onze teams.

Henk is bij alle BEL Repair Cafés direct betrokken door bijna elke week weer aanwezig te zijn als gastheer voor de bezoekers en de aangeboden defecte producten te registreren. Slechts zelden laat Henk het afweten en is met zijn aanwezigheid een stabiele factor in ons midden. Daarbij wordt Henk ook zeer gewaardeerd door zijn rustige optreden en amusante gesprekken.
Henk is minimaal 1 dag per week gedurende het gehele jaar volledig bezig met het zich inzetten voor de duurzaamheid van onze samenleving.

Ook als bestuurder wordt zijn bijdrage uitermate gewaardeerd door de medebestuursleden en worden de penningen correct en betrouwbaar beheerd.